Grup de terapie pentru depresie

Pentru persoana care suferă de depresie, suferința copleșitoare, profundă, care se simte în fiecare fibră a corpului, este teribil de greu de dus.

Pentru persoana care suferă de depresie, suferința copleșitoare, profundă, care se simte în fiecare fibră a corpului, este teribil de greu de dus. Nefericirea aceea stranie, persistentă, mocnită, care nu vrea să dispară, fără ca totuși să poți pune degetul pe rană.

Gânduri recurente despre lipsa de sens și inutilitate, lipsa de motivație și interes, oboseala copleșitoare și somnul dificil, senzația de a fi nevaloros, o lipsă teribilă de speranță. Vinovăția de a nu mai putea să faci ceea ce făceai până mai ieri cu ușurință, de a nu mai fi lângă cei dragi așa cum obișnuiai, pentru că, pur și simplu, nu poți. Vrei cu adevărat să îți fie bine, să participi, să simți conexiunea cu cei din jurul tău dar, în același timp, nu vrei. Nu vrei nimic, iar izolarea și evitarea îți devin, treptat, a doua natură.

Totuși, în timp ce mintea și sufletul tău, suferința și simptomatologia depresivă te trag spre izolare, ameliorarea presupune exact contrariul: ieșirea din evitare, discutarea gândurilor și situațiilor negative, acțiunea, reconectarea cu alți oameni.

Detalii organizatorice:

Din 11 noiembrie 𝟐𝟎𝟐𝟒 organizăm un grup de psihoterapie pentru depresie:

  •  într-un spațiu cald, la doi pași de piața Universității (București), împărtășim cu persoane care se confruntă cu același tip de dificultăți, preluăm din experiența fiecăruia dintre noi, lucrăm în echipă pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă și a identifica resurse și soluții.
  •  7 sesiuni de lucru, fiecare a câte 2,5 h (18,30-21,00), în fiecare zi de luni a săptămânii.
    configurația grupului rămâne neschimbată pe parcursul programului, pentru a crea împreună un spațiu de lucru structurat, eficient și confidențial.
  •  minim 6, maxim 8 persoane, cu vârsta minimă de 18 ani.
    participanții vor beneficia și de o testare de personalitate, astfel încât să își înțeleagă mai bine aspectele definitorii ale propriei personalități.
  • cost: 150 lei/sesiune de lucru. Plata se poate realiza în 3 tranșe (300 de lei la înscriere, 300 de lei înainte de a treia ședință, 450 de lei până la finalizarea programului).

Despre organizatori:

  • 𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲 completează formularul de aici: https://ioanaursu.ro/contact până la data de 11 noiembrie 2024. 𝗗𝗮𝗰𝗮 𝗮𝗶 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝗯𝗮̆𝗿𝗶 sau nu ești sigur/ă dacă acest grup ți se potrivește, te invităm să ne contactezi pentru o discuție preliminară pe psihologioanaursu@gmail.com sau milenapavel@yahoo.com.